Alkusivu Tuotteet Neuvonta Yhteydet

Hyötykasvit

 

Hedelmäpuut

Keski-Suomi alkaa olla monelle hedelmäpuulajille pohjoisinta menestymisaluetta. Joudumme sen tähden myymälämme taimivalikoimassa kiinnittämä erityistä huomiota lajikkeiden talvenkestävyyteen. Hedelmäpuiden toimittajina ovat sen tähden oman viljelyvyöhykkeemme taimitarhat.

Keski-Suomessa hyvin menestyviä omenalajikkeita on parikymmentä. Niistä suosituimpia ovat olleet Puna- ja Keltakaneli, Huvitus, Sokerimiron ja Antonovka sekä uudemmista lajikkeista Pirja ja Samo. Huomion arvoisia ovat myös monilajikkeiset  "perheomenapuut" ja matalat "kääpiöomenapuut."

Luumupuista ovat Sinikka ja Kuokkala olleet kysytyimpiä lajikkeita. Sikkola, Huvimaja ja Pihtipudas ovat puolestaan osoittautuneet kestävimmiksi kirsikkalajikkeiksi.

 

Marjakasvit

Marjapensaat ovat taas lisäämässä suosiotaan. Uudet lajikkeet ja käyttö koristekasvien tapaan pihan somistukseen, ovat ehkä vaikuttaneet asiaan.
Kestosuosikkeja ovat musta-, puna-, valko- ja viherherukat joko pensaina tai pikkupuina.

 

 

Uudet tyrni- ja pensasmustikkalajikkeet ovat kiinnostavia. Samoin aiemmin vain koristepensaina kasvatetut aroniat, tuomipihlajat ja sinikuusamat.
Myös vadelmissa ja mansikoissa on nopeaan tahtiin tullut uusia entistä houkuttelevampia lajikkeita.

Mesimarjat, jalomaaraimet, puolukat ja muuraimet sopivat sekä herkutteluun että silmän ruoaksi maanpeittokasveina.

 

Yrtit ja vihannekset

Yksi- ja monivuotisten yrtti- ja maustekasvien lajikkeisto on laaja,  ja uutuuksia tuntuu ilmestyvän vuosittain. Näiden avulla on helppo rakentaa johonkin pihan osaan aivan oma yrttitarha, kuin muistona entisaikojen luostarien puutarhoista.

Yrtit sopivat hyvin myös terasseille ja parvekepuutarhoihin, eikä vähiten hienojen tuoksujensa vuoksi. Useat monivuotiset yrtit ovat myös mainioita perennaryhmän kasveja.

Tiedotteet

ma-pe klo 9:00-18:00, la klo 9:00-17:00, su suljettu