Alkusivu Tuotteet Neuvonta Yhteydet

Koristekasvit

 

Koristepuut

 

Pihapuiden tehtävä on antaa suojaa tuulelta ja paahteelta ja maisemoida vihreydellään laajempaakin aluetta.

Lehtipuut saavuttavat nopeammin lopullisen kokonsa kuin havupuut. Mutta havupuiden suojaava vihreys on ympärivuotista.

 

Lehtipuiden lajirunsaus on suurempi. Se monipuolistaa niiden käyttömahdollisuutta. Vuodenaikojen vaihtuminen tulee esille niiden ulkomuodossa. Lehtien muodot, vihreyden sävyerot, kukinta ja syksyn ruska luovat vaihtelua ympäristöönsä.

 

Koristepensaat

 

Koristepensaat muodostavat useimpien pihojen peruskasvillisuuden. Angervot, syreenit, aroniat ja hanhikit ovat jokaiselle tuttuja ja turvallisia. Pensailla rajataan pihan eri osia toisistaan. Muodostetaan tuuli- ja näkösuojaa. Laaja valikoima mahdollistaa myös leikittelyn värillisillä lehdillä ja kukilla.

Syysvärejäkään ei koristepensaita valittaessa pidä unohtaa. Koristepensaat ovat pihan helppohoitoisimpia kasveja.

 

Ruusut

 

Ruusuja, kasvimaailman kuningattaria monet pitävät liian vaativina hoidettavina. Näinhän asia ei todellisuudessa ole. Oikeat lajivalinnat ja kasvupaikat määräävät onnistumisen. Nälkäinen, varjossa kasvanut ruusu ei ole kaunis. Ruusut vaativat valoa ja ravinteita eikä juuri muuta.

Talvenkestävyydessä pensasruusut ovat ryhmäruusuja vahvempia, mutta syvään istutettuina ryhmäruusutkin pärjäävät hyvin.

 

Köynnökset

 

Siellä missä tilasta on puutetta ovat köynnöskasvit paikallaan. Seinien verhoaminen ei ole köynnöskasvien ainoa tehtävä.

Köynnöksiä voi istuttaa aidoille ja seipäitten varaan. Niillä voidaan luoda vihreyttä suurille kiville ja kallioille, tai kuivuuden takia tyhjäksi jääneille räystäiden ja katosten alustoille maanpeittokasviksi.

Nopeat yksivuotiset köynnökset kuten Keijunmekot ja Kelloköynnökset tuovat vihreyden sinne missä monivuotisten talvehtiminen ei onnistu.

 

Perennat ja kesäkukat

 

Perennat eli monivuotiset kukat ja yksivuotiset kesäkukat ovat tyypillisiä kukkapenkkikasveja. Niiden avulla pyritään lisäämään värejä pihaympäristöön.

Suuria perennoja käytetään myös korvaamaan koristepensaita siellä, missä esimerkiksi talven lumityöt estävät pensaiden menestymisen.

Matalia rönsyileviä perennoja voidaan puolestaan käyttää maanpeittokasveina nurmikoille sopimattomissa, liian pienissä tiloissa.

Siellä missä kaivataan jatkuvaa kukintaa keväästä syksyyn, ovat yksivuotiset kesäkukat paikallaan. Niiden kukkarunsaus ja valikoima on vailla vertaa ja jos mieli talven aikana muuttuu ei edellisvuoden kukista ole kuin kaunis muisto jäljellä.

Tiedotteet

suljettu